Moonboon - Hjælpecenter logo
Moonboon - Hjælpecenter logo

Alle artikler

Hvornår kan vi begynde at bruge tyngdeprodukter?Opdateret 5 months ago

Moonboons Tyngdeprodukter er udviklet med omhu for at skabe produkter af høj sikkerhed, som giver en behagelig oplevelse. Tyngdeprodukter må kun benyttes af børn, som er 8 måneder eller ældre, og som selv kan vende sig fra mave til ryg og tilbage igen. Dette er særligt vigtigt, hvis barnet benytter produkterne i forbindelse med søvnen.

Tyngdeprodukterne er et oplagt valg, når dit barn er parat til at gå videre fra slyngevuggen, men stadig har brug for en hjælpende hånd til at finde ro. 

Tyngdeprodukter påvirker barnets følsomhed overfor at “vække sig selv” under søvnen, så barnet bliver mindre tilbøjelig til at vågne fra søvnen. Det vides endnu ikke, hvordan dette påvirker risikoen for vuggedød, og derfor fraråder Moonboon og Moonboons søvneksperter på det kraftigste, at tyngdeprodukter benyttes, før barnet er mindst 8 måneder, hvor risikoen for vuggedød og andre søvnrelaterede sikkerhedsproblematikker er faldet drastisk.  

Dette er også årsagen til, at tyngdeprodukter med lige vægtfordeling er at foretrække, da dette sikrer, at barnet fx ikke har vægt direkte på brystkassen med risiko for påvirket vejrtrækning. 

Tyngdeprodukterne har huller til armene og er designet til at blive på plads. Hullerne er lavet i en passende størrelse, der hverken er så store, at albuen kan ryge igennem, eller så små, at det er svært at få produktet på og af. 

For at skabe den sikreste pasform er produkterne i højere grad designet efter barnets vægt end alder.  

Tyngden på kroppen bør maksimalt svare til 10 % af kropsvægten + 2 kg for at kunne bidrage med den ønskede beroligende effekt. Ud fra et forsigtighedsprincip baserer vi vores størrelsesvejledning på 8 % af den gennemsnitlige kropsvægt for et barn. 

Tyngdesoveposen fås i to størrelser:  

  • 9-12 kg (ca. 8-18 måneder): Tyngdesovepose-længde på 85 cm 

  • 12-15 kg (ca. 18-36 måneder): Tyngdesovepose-længde på 100 cm 

Tyngdevesten fås i tre størrelser:  

  • 9-12 kg (ca. 8-18 måneder) 

  • 12-15 kg (ca. 18-36 måneder) 

  • 15-19 kg (ca. 3-5 år)  

Moonboons Tyngdeprodukter er designet til at støtte barnet i at sove på ryggen i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Tyngdeprodukternes øgede vægt kan gøre det mere krævende for barnet at justere sin liggeposition selv. Af sikkerhedsmæssige årsager og for at forebygge vuggedød må tyngdeprodukterne kun benyttes af børn, som er 8 måneder eller ældre. Som en tommelfingerregel skal barnet selv kunne vende sig, da barnet selv skal kunne justere sin sovestilling og ændre hovedets placering under søvnen.

Vi anbefaler altid at bruge tyngdeprodukterne i overensstemmelse med anbefalingerne og brugervejledningen, for at skabe de bedste og sikreste rammer for barnet.  

Hvis din baby selv kan vende sig, følger tyngdeprodukterne naturligt med kroppen uden at være til besvær.  

Hjalp denne artikel?
Ja
Nej