Moonboon - Hjælpecenter logo
Moonboon - Hjælpecenter logo

Alle artikler

Hvor længe kan en baby have et tyngdeprodukt på?Opdateret 5 months ago

Moonboons Tyngdeprodukter er designet til at skabe ro i løbet af en travl hverdag eller til brug før og under søvnen. 

Tyngdeprodukterne har huller til armene og er designet til at blive på plads. Hullerne er lavet i en størrelse, der hverken er så store, at albuen kan ryge igennem, eller så små, at det er svært at få produktet på og af. 

Forskning peger på, at tyngdeprodukter begynder at virke efter 15 til 20 minutter. Men børn er forskellige og reagerer forskelligt. Derfor anbefaler vi, at du prøver dig frem og finder ud af, hvordan Tyngdeproduktet bedst fungerer for dit barn.  

Efter cirka 30 minutters brug kan nervesystemet have vænnet sig til tyngden, og effekten vil stille og roligt aftage. Nogle søvneksperter anbefaler, at man bruger et tyngdeprodukt i 20-30 minutter ad gangen, mens andre anbefaler, at barnet sover med det om natten, så man undgår at vække barnet.  

Både Tyngdevesten og Tyngdesoveposen er designet til brug under søvnen. Hvis du ønsker at fjerne tyngdeproduktet og bruge det igen for at forlænge effekten, anbefaler vi, at du giver nervesystemet tid til at “nulstille” sig inden. Det tager cirka 20-40 minutter. 

OBS! Tyngdeprodukternes øgede vægt kan gøre det mere krævende for barnet at justere sin liggeposition selv. Af sikkerhedsmæssige årsager og for at forebygge vuggedød må tyngdeprodukterne kun benyttes af børn, som er 8 måneder eller ældre. Som en tommelfingerregel skal barnet selv kunne vende sig, da barnet selv skal kunne justere sin sovestilling og ændre hovedets placering under søvnen. 

Vi anbefaler altid at bruge tyngdeprodukterne i overensstemmelse med anbefalingerne og brugervejledningen for at skabe de bedste og sikreste rammer for barnet.  

Hjalp denne artikel?
Ja
Nej