Moonboon - Hjælpecenter logo
Moonboon - Hjælpecenter logo

Alle artikler

Hvad er tyngdeprodukter og hvordan virker de?Opdateret 5 months ago

Moonboons tyngdeprodukter indeholder små glaskugler, som giver produkterne den rette vægt. Glaskuglerne er små som sandkorn, og derfor larmer og knitrer de ikke. De giver en meget jævn og behagelig fordeling af tyngden i både vesten og posen.

På den måde er formålet med tyngdeprodukterne at støtte børn med at regulere sanseindtryk, blive mere rolige, afslappede og holde fokus på en opgave.

Tyngdeprodukter er inspireret af Deep Touch Pressure-terapi (DTP) – en metode, som forsøger at simulere faste sensoriske indtryk. Det kan fx være faste kram, berøringer, klem eller svøb. Når indtrykkene fordeles over hele kroppen, kan Deep Touch Pressure-terapi (DTP) have en beroligende effekt på både børn og voksne. 

De faste sensoriske indtryk stimulerer muskler og led (proprioceptiv stimulering), som giver signal til nervesystemet. Nervesystemet reagerer ved at øge produktionen af det humør-regulerende hormon serotonin, reducere stresshormonet kortisol samt øge mængden af hormonet melatonin, som hjælper os med at sove.

Hjalp denne artikel?
Ja
Nej